zaterdag 18 december 2010

Waar iedereen rechts afslaat,
gaan wij regelmatig linksaf
om de nog niet platgetreden paden
te ontdekken...



We hebben gisteren weer een vakantie naar Rhodos geboekt en gaan dit keer samen met Karin & Eric. We hebben er allemaal heel veel zin in en zijn volop bezig met de voorbereidingen en voorpret!

We verblijven in Rhodos Stad vanwaar je alle kanten op kan. Alles is op loopafstand te bereiken waaronder de oude stad en de haven met alle boten en ferrie's die naar de andere griekse eilanden gaan maar ook naar b.v. Turkije.
We varen graag dus bij iedere vakantie letten we er op dat er (vaar)water in de buurt is.
Natuurlijk huren we deze keer ook een auto om alle leuke plekken op het eiland zelf te bezoeken.



Rhodos Stad:

Op de meest noordelijke punt van Rhodos ligt de gelijknamige hoofdstad Rhodos-Stad. De stad is vooral bekend vanwege één van de mooiste middeleeuwse steden van Europa. De 'oude' stad wordt nog steeds door de 4 km lange stadsmuur gescheiden van de rest van de stad. Als je door één van de grote hoofdpoorten de oude stad binnenloopt waan je je werkelijk in de middeleeuwen vooral in de vroege ochtend als je nog geen of weinig andere reizigers tegenkomt. De oude ridderstraten, het grootmeesterspaleis en de imposante stadsmuren met diepe grachten laten een onvergetelijke indruk achter.

Vooral 's avonds, als de stadsmuren verlicht zijn, heerst er een zeer romantische sfeer in de oude stad en kun je echt verdwalen in de vele smalle straatjes vol met winkeltjes, restaurantjes en bars.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten