donderdag 30 december 2010

Verslag première Komt een vrouw bij de dokter




We konden er niet omheen; De film Komt een vrouw bij de dokter is op 16 november gepresenteerd in Tuschinski Amsterdam. Plug Out-redacteur stond bij de rode loper en zag de film van Reinout Oerlemans. Hierbij haar verslag.

Voor Tuschinski staat het vol geïnteresseerden van de verfilming van het succesvolle boek Er komt een vrouw bij de dokter van schrijver Kluun. Fotografen staan opgesteld en Mike de Boer vervult zijn rol als gastheer. Dresscode van de avond is black tie wat door de gasten tot in de puntjes is doorgevoerd als ze de loper betreden.



Hysterie

Dinand Woesthoff die met zijn band Kane de titelsong verzorgt, zenuwachtige acteur Jeroen Willems die zich verschuilt achter Halina Reijn en nog veel meer bekende Nederlanders passeren de camera's. Dan zien we Kluun poseren samen met hoofdrolspeelsters Carice van Houten en Anna Drijver (die de kleur van hun jurken goed op elkaar hebben afgestemd). De laatste, maar niet onbelangrijke, gasten zijn de kersverse, inmiddels baardloze regisseur Reinout Oerlemans en hoofdrolspeler Barry Atsma die van het moment gebruik maakt met zijn telefoon foto’s te maken van de hysterie.




Rollercoaster

Na dit feestelijke onthaal begint de film. Deze gaat over Stijn. Stijn heeft een eigen bedrijf en een prachtige dochter Luna met zijn grote liefde Carmen. Stijn gaat echter vreemd wat hij niet aan Carmen verteld. Hij vindt dat het er niets toedoet, want beiden weten ze bij elkaar horen. Maar dan krijgt Carmen borstkanker. Door middel van heftige, soms surrealistische beelden en krachtig acteerwerk worden we meegesleept in de rollercoaster waarin ze samen terecht komen van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Stijn is er voor Carmen, maar vlucht zonder dat hij denkt dat Carmen het weet in drank, drugs en uitgaan. Terwijl het met Carmen steeds slechter gaat ontmoet hij Roos. Roos wordt zoals de synopsis vermeld: zijn kankervrije oase. Uiteindelijk gebeurt hetgeen wat hij nooit had verwacht, hij wordt verliefd op Roos. De een na de andere heftige, emotionele en realistische scène komt langs. De zaal breekt wanneer Luna huilend tegen haar moeder zegt: ‘Ik vind het wel jammer dat je dood gaat’.




Huldiging

Aansluitend is er een huldiging. Reinout vertelt dat dit moment mooier is dan in zijn stoutste dromen. Hij bedankt zijn crew en cast voor hun geweldige inzet en het vormen van hem als regisseur. Tot slot komt Reinout terug op actrice Sacha Bulthuis die in de film de dokter van Carmen speelt en haar vertelt dat zij nog kort te leven heeft. Sacha is inmiddels zelf overleden en daarvoor vraagt hij om een stilte. Dit moment van stilte is magisch in het theater waar zojuist een film is geboren die taboes zal doorbereken en de kwetsbaarheid van de mens laat zien. Het feestje na afloop is dan ook welverdiend voor cast, crew maar zeker ook voor alle genodigden.





Beschrijving

'Komt een vrouw bij de dokter' met in de hoofdrollen Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver, is het regiedebuut van Reinout Oerlemans. Het is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Kluun. De film vertelt het verhaal van Stijn; hij houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van de wereld. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is 'on top of the world'. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. En dan is er Roos. Zomaar. Onaangekondigd staat ze tijdens carnaval voor zijn neus. Ze wordt zijn kankervrije oase, waar hij de kilte van thuis even kan vergeten. Wat hij nooit voor mogelijk had gehouden, gebeurt; hij wordt verliefd. Verslaafd zelfs, aan Roos. Elke vrije minuut wil hij bij haar zijn. Zijn leven wordt een chaos, iedereen vraagt aandacht, het kantoor moet door, zijn vrouw gaat dood. Stijn moet nú een keuze maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten