donderdag 30 december 2010

Verslag première Komt een vrouw bij de dokter




We konden er niet omheen; De film Komt een vrouw bij de dokter is op 16 november gepresenteerd in Tuschinski Amsterdam. Plug Out-redacteur stond bij de rode loper en zag de film van Reinout Oerlemans. Hierbij haar verslag.

Voor Tuschinski staat het vol geïnteresseerden van de verfilming van het succesvolle boek Er komt een vrouw bij de dokter van schrijver Kluun. Fotografen staan opgesteld en Mike de Boer vervult zijn rol als gastheer. Dresscode van de avond is black tie wat door de gasten tot in de puntjes is doorgevoerd als ze de loper betreden.



Hysterie

Dinand Woesthoff die met zijn band Kane de titelsong verzorgt, zenuwachtige acteur Jeroen Willems die zich verschuilt achter Halina Reijn en nog veel meer bekende Nederlanders passeren de camera's. Dan zien we Kluun poseren samen met hoofdrolspeelsters Carice van Houten en Anna Drijver (die de kleur van hun jurken goed op elkaar hebben afgestemd). De laatste, maar niet onbelangrijke, gasten zijn de kersverse, inmiddels baardloze regisseur Reinout Oerlemans en hoofdrolspeler Barry Atsma die van het moment gebruik maakt met zijn telefoon foto’s te maken van de hysterie.




Rollercoaster

Na dit feestelijke onthaal begint de film. Deze gaat over Stijn. Stijn heeft een eigen bedrijf en een prachtige dochter Luna met zijn grote liefde Carmen. Stijn gaat echter vreemd wat hij niet aan Carmen verteld. Hij vindt dat het er niets toedoet, want beiden weten ze bij elkaar horen. Maar dan krijgt Carmen borstkanker. Door middel van heftige, soms surrealistische beelden en krachtig acteerwerk worden we meegesleept in de rollercoaster waarin ze samen terecht komen van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Stijn is er voor Carmen, maar vlucht zonder dat hij denkt dat Carmen het weet in drank, drugs en uitgaan. Terwijl het met Carmen steeds slechter gaat ontmoet hij Roos. Roos wordt zoals de synopsis vermeld: zijn kankervrije oase. Uiteindelijk gebeurt hetgeen wat hij nooit had verwacht, hij wordt verliefd op Roos. De een na de andere heftige, emotionele en realistische scène komt langs. De zaal breekt wanneer Luna huilend tegen haar moeder zegt: ‘Ik vind het wel jammer dat je dood gaat’.




Huldiging

Aansluitend is er een huldiging. Reinout vertelt dat dit moment mooier is dan in zijn stoutste dromen. Hij bedankt zijn crew en cast voor hun geweldige inzet en het vormen van hem als regisseur. Tot slot komt Reinout terug op actrice Sacha Bulthuis die in de film de dokter van Carmen speelt en haar vertelt dat zij nog kort te leven heeft. Sacha is inmiddels zelf overleden en daarvoor vraagt hij om een stilte. Dit moment van stilte is magisch in het theater waar zojuist een film is geboren die taboes zal doorbereken en de kwetsbaarheid van de mens laat zien. Het feestje na afloop is dan ook welverdiend voor cast, crew maar zeker ook voor alle genodigden.





Beschrijving

'Komt een vrouw bij de dokter' met in de hoofdrollen Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver, is het regiedebuut van Reinout Oerlemans. Het is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Kluun. De film vertelt het verhaal van Stijn; hij houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van de wereld. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is 'on top of the world'. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. En dan is er Roos. Zomaar. Onaangekondigd staat ze tijdens carnaval voor zijn neus. Ze wordt zijn kankervrije oase, waar hij de kilte van thuis even kan vergeten. Wat hij nooit voor mogelijk had gehouden, gebeurt; hij wordt verliefd. Verslaafd zelfs, aan Roos. Elke vrije minuut wil hij bij haar zijn. Zijn leven wordt een chaos, iedereen vraagt aandacht, het kantoor moet door, zijn vrouw gaat dood. Stijn moet nú een keuze maken.

Terug blikken



Terugblikken

Juist in eenzaamheid en verdriet van dat wat geweest was en niet meer terug zou komen zag ik ooit ook dat ik ervaringen had opgedaan die me als mens gelukkiger hebben gemaakt, en krachtiger en sterker en beter.
Ik voel het verdriet van het verlies van mijn overleden familieleden en vrienden, puur omdat ik van ze hou, en dat besef is goud waard. De dingen die ze mij meegegeven hebben, sommigen in slechts een aantal jaren, mijn moeder, zus en oma tijdens mijn hele kinderleven, en dat is uiteindelijk onderdeel geworden van de fundering van mijn bestaan. En daardoor zijn zij nooit weggegaan, ik draag ze bij me voor altijd in mooie herinneringen.

Ook nieuwe familieleden en vrienden hebben hun intrede gedaan en bestaande vriendschappen zijn versterkt en met allemaal heb ik fantastische nieuwe herinneringen weten te creëren. Herinneringen die mij als persoon verder hebben gevormd tot de persoon die ik vandaag ben genietend van de (ogenschijnlijk) kleine wonderen die er ook mogen zijn.

Met die ervaring zeg ik dan ook dat ik morgen een nieuw mens ben, omdat ik vandaag wellicht nieuwe mensen zal ontmoeten of nieuwe inzichten krijg van oude vrienden. Mijn persoonlijke ontwikkeling stopt niet, dat is het mooie ervan: de wereld ligt aan mijn voeten en ik heb het voorrecht om het leven te kiezen welke ik wil leven met de (on)mogelijkheden die er zijn.

Ik wens iedereen een gezond, gelukkig en zeer liefdevol 2011 toe waarin we allemaal nog meer uit ons leven durven te halen door er meer van onszelf in te stoppen.



Op de grens
van oud en nieuw
kom ik het verleden tegen
loopt de lange schaduw voor me uit

schuiven nieuwe dagen
in ongewisse tijden verder

leunend tussen stilgevallen lucht
laat een zucht
mijn weemoed varen
wanneer de hand
van het voltooid verleden
haar herinneringen uitstrooit
die ik met liefde
vangen zal



zaterdag 25 december 2010


May your world be filled with warmth health and good cheer this season,
and throughout the year.
Wish your Christmas be filled with peace and love. 
May the good times and treasures of the present
become the golden memories of tomorrow.

Merry Xmas

dinsdag 21 december 2010


HAPPY EVERYDAY!


Two little feet, ten little toes,
Leave their impressions today.
Soon they will wear two little shoes,
And be running and jumping at play.
Two little feet, too little time,
Before they are walking to school,
Kicking a rock, or skipping a rope,
Wading a puddle or jumping a pool.
Two little feet, One little child,
Will soon go their own way,
But footprints in my mind recall,
They stood here yesterday.

zaterdag 18 december 2010

Waar iedereen rechts afslaat,
gaan wij regelmatig linksaf
om de nog niet platgetreden paden
te ontdekken...



We hebben gisteren weer een vakantie naar Rhodos geboekt en gaan dit keer samen met Karin & Eric. We hebben er allemaal heel veel zin in en zijn volop bezig met de voorbereidingen en voorpret!

We verblijven in Rhodos Stad vanwaar je alle kanten op kan. Alles is op loopafstand te bereiken waaronder de oude stad en de haven met alle boten en ferrie's die naar de andere griekse eilanden gaan maar ook naar b.v. Turkije.
We varen graag dus bij iedere vakantie letten we er op dat er (vaar)water in de buurt is.
Natuurlijk huren we deze keer ook een auto om alle leuke plekken op het eiland zelf te bezoeken.



Rhodos Stad:

Op de meest noordelijke punt van Rhodos ligt de gelijknamige hoofdstad Rhodos-Stad. De stad is vooral bekend vanwege één van de mooiste middeleeuwse steden van Europa. De 'oude' stad wordt nog steeds door de 4 km lange stadsmuur gescheiden van de rest van de stad. Als je door één van de grote hoofdpoorten de oude stad binnenloopt waan je je werkelijk in de middeleeuwen vooral in de vroege ochtend als je nog geen of weinig andere reizigers tegenkomt. De oude ridderstraten, het grootmeesterspaleis en de imposante stadsmuren met diepe grachten laten een onvergetelijke indruk achter.

Vooral 's avonds, als de stadsmuren verlicht zijn, heerst er een zeer romantische sfeer in de oude stad en kun je echt verdwalen in de vele smalle straatjes vol met winkeltjes, restaurantjes en bars.







vrijdag 17 december 2010


Soms...
voor heel even
vraagt mijn gevoel
waarom heb ik wind tegen
en mist het steeds doel

een verlangen is meer
dan dromen alleen
in tijden van 't zeer
ben ik verder dan heen

dan zijn er de zuchten
over zeeën van tijd
waarin ik wil vluchten
ver van de strijd

daar schrijf ik op lijnen
van stofjes in licht
die zachtjes verschijnen
geschreven in dicht

Medusa

Als gevoel
vrijheid krijgt
verandert
leegte
in ruimte

Zeekust ~ Zee Kust

Samen...

Leef je leven ~ Leef je uit

Halsema verlaat Tweede Kamer

Groenlinks-leider Femke Halsema stapt op als fractievoorzitter.
Ze wordt opgevolgd door Tweede-Kamerlid Jolande Sap, die gisteravond unaniem door de fractie is gekozen.

Halsema geeft om 13.30 uur een toelichting op haar besluit. Je kunt deze persconferentie live volgen op Politiek 24-->> http://nos.nl/nieuws/live/politiek24


Liberale koers

De criminologe Halsema is acht jaar fracrievoorzitter geweest. Zij volgde in 2001 Paul Rosenmöller op, Ze zit sinds 1998 in de Kamer. Onder haar leiding ging GroenLinks een meer liberale koers varen.
Ze had graag gewild dat GroenLinks deel zou uitmaken van een Paarspluskabinet, maar de besprekingen tussen VVD, PvdA, D66 en haar partij mislukten.

Op het verkiezingscongres van GroenLinks, in aanloop naar 9 juni, kreeg ze dispensatie om nog een termijn in de Tweede Kamer te blijven. Tweede Kamerleden van GroenLinks mogen eigenlijk maximaal drie termijnen actief zijn.


Politiek talent

De econome Jolande Sap is financieel woordvoerder van GroenLinks en vicefractievoorzitter. Ze is twee jaar Kamerlid en was eerder onder meer wetenschappelijk medewerker van de Emancipatieraad. Vorig jaar koos de parlementaire pers haar tot politiek talent van het jaar.

Op Twitter reageren politici op het vertrek van Halsema uit Den Haag.

D66-leider Alexander Pechtold schrijft bijvoorbeeld: Echte vriendschap in de politiek is een zeldzaamheid. @Femkehalsema is daarop een dierbare uitzondering.

André Rouvoet van de ChristenUnie twittert: We gaan @femkehalsema missen.

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren bedankt Halsema voor haar enorme inzet.

http://f-halsema.hyves.nl
http://groenlinksnederland.hyves.nl

De zee is zo groot
dat de hemel er in past.
Donkere wolken,
witte wolken vliegen langs.
De wind schrijft
zwarte grijze letters in het water.

Voetstappen in de modder
 gebarsten stappen
 de zee neemt ze mee.

Achter momentopnames
 zichtbaar
 de tijdloze natuur
 van de circels van het leven...

STRANDWANDELING 

Heerlijk even uitwaaien dat doe je als je een strandwandeling maakt.
Je voelt de wind door je haar en op je gezicht.
Je proeft het zout op je lippen.
Als je over de horizon kijkt zie je de oneindigheid van de zee.
De geluiden van vogels die soms het geruis van de golven overstemmen en van je gedachten.
Mooi te zien hoe iedereen zijn sporen achterlaat in het natte zand om vervolgens weggewist te worden door golven.
 
Water spoelt het wrakhout
op het strand
voeten zetten hakken
in het rulle zand.

Koppen rollen schuimend
aan de kust
duinen tekenen de lucht
in strakke rust.

Wandelaars trekken hun kraag
omhoog in de wind
honden spelen tikkertje
met een vrolijk kind.

Bleke zon verwarmt
terrassen van een paviljoen
zo''n dagje strand
dat moet je vaker doen.


zondag 12 december 2010


Winterzon

Ongrijpbaar...

Verre sterren

Het water laat zich lezen

Omheld en gewiegd

opgetild en losgelaten

door dezelfde golf


Stil licht
 
de aarde
 
onder haar
 
witte deken
 
wintergloed
 
pur sang


Voorbestemd

Elkaar
weer vinden

Onvoorwaardelijk
verbonden

In de nacht
doen dromen
van zich spreken
tot het lichtend
ontwaken

Zoekend in jezelf

vind je
 
ruimte 
 
bewustzijn

warmte

oneindigheid

zee van licht
 
 stilte

één met alles
 
vol liefde 

Vroeger is voorbij
toen toekomst nog later was
later als we groot zijn

Nachtwakers

Wachters van de nacht
miljoenen sterren stralen
lichtjaren van hier

en zo
zichtbaar
voelbaar 
dichtbij 

Dichter aan zee
rollende golven
warme gedachten
tussen hem en haar


In nachtnevel
fluisteren uren
jouw licht
verder

helende handen
tekens geven
licht van de andere kant
met passie dansen
aarden
in het warme zand

blootvoets

zaterdag 11 december 2010


All experiences on earth are to teach us the meaning of love. Everything that takes place for the education of the soul…is to teach it the meaning of love.

Geniet van je rust
Waarom

Er komt geen regenboog zonder regen

Geluksreceptje

Liefde maakt mensen groot

Koester de mooie herinneringen

Dromen en wakker worden

Zomergedachten

Happiness!

Er klaar voor zijn om te ontvangen

Hou je deur op een kier...

vrijdag 10 december 2010


Mijn nieuwe agenda heeft ‘vrijheid’ als thema.
Door je leven goed te organiseren,
kun je ruimte scheppen voor rust,
voor ontspanning,
en voor vrije dagen.